joi, 8 noiembrie 2012

Lance Armstrong, înşelătorie americană

Nu sunt un mare amator de ciclism, dar îmi place sportul. Ca iubitor de sport, am urmărit de-a lungul anilor şi Turul Franţei, cea mai celebră competiţie ciclistă din lume. În anii în care l-am urmărit eu, Turul Franţei a fost dominat categoric de un singur sportiv: Lance Armstrong. Ciclistul american a câştigat Marea Buclă de 7 ori consecutiv, între anii 1999 şi 2005. După ce a învins cancerul, boala teribilă cu care s-a luptat, Armstrong a învins şi pantele abrupte din Alpi şi Pirinei, devenind un învingător absolut, apreciat şi iubit.

De curând, însă, Lance Armstrong a fost coborât de pe soclu şi a revenit printre muritorii de rând. O investigaţie a Agenţiei Americane Anti-Doping(USADA) a scos la iveală faptul că Armstrong s-a dopat în repetate rânduri de-a lungul carierei, trişând sportul şi păcălind milioane de oameni. Astfel, Uniunea Ciclistă Internaţională(UCI) i-a retras toate cele şapte titluri de campion al Turului Franţei şi l-a suspendat pe viaţă. Lance Armstrong a devenit peste noapte din idol şi model de urmat, un impostor pe care toţi încearcă să-l uite. Împreună cu echipele pentru care a concurat, a creat cea mai mare fraudă din istoria sportului, fiind o adevărată înşelătorie americană.

Şi în mediul online sunt înşelătorii, la fel ca peste tot. De multe ori sunt greu de depistat şi atunci când sunt demascate poate fi prea târziu. Mulţi vor fi pierdut timp şi bani cu ele, până în acel moment. O astfel de înşelătorie(tot americană) descoperită anul acesta a fost ZeekRewards, o schemă Ponzi de proporţii, dovedită şi închisă de autorităţile americane. Voi scrie despre schemele Ponzi şi despre sistemele piramidale într-o postare viitoare. Important e să ne ferim de înşelătorii şi de impostori şi să nu cădem în plasa lor, pentru a nu fi dezamăgiţi la final.

Un comentariu:

  1. Intr-adevar Internetul e plin de inselatorii. De aceea e bine sa il consultati pe unchiul Google inainte de a incerca vreo noua afacere online.
    Va propun una testata si cu dovezi de plata: http://afacerea-profitclicking.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere